Matematik

Definitionsmængde og værdimængde

27. august 2011 af chsp (Slettet)

Jeg ved godt, at der er mange spørgsmål omkring dette emne herinde, og jeg har læst flere af dem. Dog har jeg stadig problemer med at forstå selve regneprocessen, når man skal finde definitionsmængde og værdimængde.

Er der nogen der kan forklare det skridt for skridt nærmest - gerne ud fra nedenstående opgave.

En liniær funktion f
Jeg kender to endepunkter (-2,3) og (8,-2)

Jeg skal så finde definitionsmængden og værdimængden.
Dog skal det siges, at jeg har resultatet: Dm(f)= [-2;3] og Vm(f)=[1/2;3].

Det jeg mangler er en grundig forklaring på hvordan jeg kommer frem til det resultat, så jeg kan bruge det i andre opgaver.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at forklare nærmere, hvad du mener med, at du har to endepunkter (-2,3) og (8,-2) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2011 af ramme2 (Slettet)

Du kan starte med at finde den lineære funktion f(x) =ax+b  . Hældningskoefficienten a=  (y2- y1)/(x2-x1). En lineær funktion har i modsætning til en vektor  ingen endepunkter. Derfor er DM  de reelle tal


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2011 af SuneChr

Generelt er definitionsmængden for f dén mængde af x-værdier, hvor funktionen f(x) er defineret.

Værdimængden er mængden af alle funktionsværdier af x , når x gennemløber hele definitionsmængden.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2011 af ramme2 (Slettet)

Der  gælder at definitionsmængden DM tilhører alle de reelle tal R for en lineær funktion. Det samme gælder for det meste for værdimængden. Men i det særtilfælde hvor hældningskoefficienten a= 0 og den rette linje er vandret er værdimængden VM en konstant, og kan derfor ikke ligge i et interval.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hele opgaven er beskrevet i den anden tråd, som mathon refererer til i #4. Jeg foreslår, at diskussionen kører videre der.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2011 af SuneChr

# 2 og 5 :   En mere korrekt måde at angive den lineære funktion på, uanset om linjen er parallel med enten x-aksen eller y-aksen, er

                                      a·x  +  b·y  =  c          hvor  (a ; b)  ≠  (0 ; 0)

# 6      Ja.


Skriv et svar til: Definitionsmængde og værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.