Matematik

Reducér følgende udtryk: (x + 2y)^2 - (2x + y)^2

27. august 2011 af Diana122 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, kan I hjælpe mig, uden at give mig svaret. 
 

Reducér følgende udtryk:
 (x + 2y)2 -(2x + y)2


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2011 af Isomorphician

Udregn parenteserne vha. kvadratsætningerne.


Svar #2
27. august 2011 af Diana122 (Slettet)

 Hvordan?


Svar #3
27. august 2011 af Diana122 (Slettet)

 Det står jo i ^2, på begge sider..


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2011 af Isomorphician

(x + 2y)2 = (x + 2y)(x + 2y) = x(x + 2y) + 2y(x + 2y) = x2 + 2xy + 2xy + 4y2 = x2 + 4y2 + 4xy


Svar #5
27. august 2011 af Diana122 (Slettet)

 Tak, tænkte nok det var sådan man løste den.. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det er ikke en ligning der kan løses. Det er et udtryk, der kan reduceres.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man kan med fordel benytte den anden kvadratsætning (a+b)(a-b) = a2 - b2 :

(x+2y)2 - (2x+y)2 = (x+2y + 2x +y)(x+2y -2x -y) = (3x+3y)(y-x) = 3(x+y)(y-x) = 3(y2 - x2)


Skriv et svar til: Reducér følgende udtryk: (x + 2y)^2 - (2x + y)^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.