Matematik

Hvornår kan jeg bruge = med stråstreg ?

28. august 2011 af anonym000 - Niveau: A-niveau

Hej kan jeg bruge den når opgaven lyder:
Undersøg om tallet 2 er løsning til ligningerne:
a. 3x-1=5
b. 20-3x=7x
c. 3-x=4

og hvis man skan vil i så ikke lige give et eks.

på forhånd tak
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2011 af SuneChr

Tegnet  ≠  kaldes også  "forskellig fra" eller  "ikke lig med"

Indsætter vi i a)   x = 2   skal  tegnet ikke bruges, da ligningen jo passer.

Det samme for b)

I c) skal ≠ bruges.

# 0  Overskriften:  Du mener sikkert  skråstreg.

# 2 :  Brug bjælken for oven Ω i Opret svar, hvor du kan finde tegnet og indsætte det.

3 - 2 ≠ 4


Svar #2
28. august 2011 af anonym000

så det kommer til at se sådan ud

3-2=4
x=(med streg) 2  ?     


eller hvordan vil du stille det op så det ser bedst ud?

- - -

...............


Skriv et svar til: Hvornår kan jeg bruge = med stråstreg ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.