Matematik

dividere

28. august 2011 af simo8307 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg hedder Simon og jeg sucks bare til matematik er der ikke en der har en god måde at dividere 1046:1581??? :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2011 af SJ11 (Slettet)

Lommeregner.


Svar #2
28. august 2011 af simo8307 (Slettet)

det må jeg ikke bruge min lære skal have udregningerne :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2011 af AskTheAfghan

Det tager alt for lang tid til det, derfor brug lommeregner.


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. august 2011 af SuneChr

# 3  Du kan da ikke ignorere opgaven ved at sige, det ta'r alt for lang tid. Opgaven går jo ud på at vise, man kan dividere i hånden. Det ta'r tid at lære aritmetik, algebra, analyse og hvad ellers disciplinerne hedder. Vil man ikke bruge tid på dette, skal man overveje at droppe sit studium, indtil man er studieklar.


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. august 2011 af SuneChr

# 0   1046 : 1581       Da nævneren er større end tælleren bliver resultatet mindre end 1.

Du kan derfor, inden divisionen, gange tælleren med 10 og så dividere.

Så skal du selvfølgelig huske til sidst igen at dividere resultatet med 10.

At gange med et tal og bagefter dividere med samme tal forandrer ikke.


Svar #6
28. august 2011 af simo8307 (Slettet)

tak for det gode råd :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2011 af AskTheAfghan

#4 Grunden til jeg siger, det tager lang tid var fordi at man ikke behøver at spille "smart" som min mat-lærer sagde. Derfor skulle man bruge lommeregner for at spare tiden - kun hvis man godt ved hvordan det skal gøres. Det tager jo længere tid til at få tælleren divideret med nævneren, der giver mindre end 1.

1046/1581 = (1046·1/3) / (1581·1/3) = (1046/3) · (1/1581/3)  = (1046/3) · (1/527)  =  (1046/3 ) · (1000/527) :1000

Nu kan man nemt dividere, hvor tælleren er større end nævneren. De to brøker skal ganges med hinanden og divideres med 1000 til sidst. Men arr - det tager jo tid ;)


Brugbart svar (1)

Svar #8
28. august 2011 af SuneChr

# 7   Hvordan hænger hele parenteskæden sammen, og hvilken evt. regnemæssig fordel er der? 3 går hverken op i 1046 eller 1000 og det gør 527 heller ikke.

I øvrigt kan 1046 / 1581 ikke forkortes, da brøken kan primtalsopløses til      2·523 / (3·17·31)


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Primfaktoriseringen er

1046 / 1581 = 2·523 / (3·17·31)

Der er ingen fælles faktorer i tæller og nævner, og man er derfor nødsaget til at dividere med tallene, som de er, for at finde perioden i decimalbrøken.


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. august 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#0

En god hjemmeside til de basale emner:

www.matematikbogen.dk/


Skriv et svar til: dividere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.