Fysik

Mekanik

28. august 2011 af Lillozz (Slettet)

  Bestemmelse af Ben Johnsons acceleration ved t=0 s samt den maksimale hastighed under løbet.

Analyser af videooptagelser af løbet har vist, at Ben Johnsons hastighed v som funktion af tiden t siden løbets start kan beskrives ved udtrykket
v(t)=A-B•t-A•0,4937^t

Tiden t måles i sekunder. A = 12,42 m/s og B=0,0944m/s^2
v(t)=12,42-0,0944•t-12,42•0,493t^t
Udtrykket differentieres vha. CAS-værktøjet WordMat.
(v'(t) =-6,12306•t^t•ln(t)-6,12306•t^t-0,0944

Er der nogen, der kan hjælpe? Hvad har jeg gjort galt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2011 af peter lind

Du har 2 hastighedsfunktioner. Hvilken er den rigtige ?

Ellers find a(t) = v'(t). Acceleration ved start a(0). Når Ben Johnson har sin største hastighed gælder a(t) = 0.


Svar #2
28. august 2011 af Lillozz (Slettet)

 v(t)=A-B•t-A•0,4937^t <-- den her er den rigtige

og hvis jeg indsætter tallene a=12,42 m/s og B=0,0944 m/s^2 

får jeg : v(t)=12,42-0,0944•t-12,42•0,493t^t

Hvis jeg differentier det, får jeg: v'(t) =-6,12306•t^t•ln(t)-6,12306•t^t-0,0944


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2011 af peter lind

Du sætter forkert ind. Der sidste led bliver 12,42*0.44937t


Skriv et svar til: Mekanik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.