Matematik

Mat B. HJÆLP HASTER !!

28. august 2011 af Kaninuss (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej har brug for hjælp i en sides matematik, er der mon nogen der kan hjælpe mig?? Jeg kan sende opgaven over indbakke. Det er virkelig noget der haster!:(

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2011 af placebo321 (Slettet)

Stil spørgsmålet her


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Formuler din opgave her sammen med din fremgangsmåde og løsningsforslag.


Svar #3
28. august 2011 af Kaninuss (Slettet)

 Det er en hel sides matematik med 6 opgaver :( jeg er virkelig lost.. hvis du vil hjælpe kan jeg sende det til dig.

 

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Formuler hver opgave i en særskilt opgavetråd.


Svar #5
28. august 2011 af Kaninuss (Slettet)

Okey skriver opgaven her.


Svar #6
28. august 2011 af Kaninuss (Slettet)

2.  Omskriv følgende til kvadratet på en to-leddet størrelse:

1) 4x2 + 36 –24x
2) a2 + 10a + 25
3) s2 + 6st + 9t2

nogen der kan hjælpe?

 

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2011 af placebo321 (Slettet)

Din notation er ikke helt korrekt, hvorfor det ikke er muligt at hjælpe med opgaven. En omskrivning til kvadratet på en to-leddet størrelse kræver, at der indgår en kvadreret størrelse. Forudsat at dette er tilfældet, bruger du blot kvadratsætningerne:

http://da.wikipedia.org/wiki/Kvadrats%C3%A6tningen


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Benyt formlen for kvadratet på en toleddet størrelse

(a + b)2 = a2 + 2ab + b2

I hver opgave skal man identificere, hvad der svarer til a, og hvad der svarer til b i formlen.

1) Benyt, at 4x2 = (2x)2 og at 36 = 62

Prøv nu selv.

Benyt redigeringsfaciliteterne her i tekstboksen til at lave index (X2) og eksponenter (X2).


Svar #9
28. august 2011 af Kaninuss (Slettet)

 Jeg forstår det slet ikke..

 

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

1) Du skal skrive udtrykket 4x2 +36 -24x på formen (a+b)2 = a2 + 2ab + b2 , så du skal finde frem til, hvad der svarer til a og b i dit konkrete udtryk. Jeg har allerede givet dig ekstra hjælp i #8 .


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. august 2011 af AskTheAfghan

#9

Til den første opgave skal du se her:

4(x2) + 36 - 24x         |    Omskriv 4(x2) til (2x)2

(2x)2 + 36 - 24x         |    Tænk på formlen, hvad a og b skal stå for; 2x kan enten være a eller b.

(2x)2 + 62 - 24x          | Så kan man også vælge hvad 6 står for. Vi kan prøve at sige, a = 2x og b = 6.

                - 24x          |  da -24x er negativt, skal vi tænke på formlen om vi enten skal bruge (a+b)2 eller (a-b)2

                                  |    Vi skal bruge (a-b)2 , som giver a2 - 2ab + b2   ...  Der er negativt!

Nu skal vi se om det passer ved at indsætte værdier ind:

(2x - 6)2                    |    (a - b)2       HUSK:   a = 2x   og  b = 6

(2x)2 - 2·2x·6 + 62    |    a2 - 2ab + b2

4x2 - 24x + 36           |    Ja.. Det passer!

Dvs.   4(x2) + 36 - 24x = (2x - 6)2

Copy-paster du bare ... eller har du lært noget af det? .. Så prøv nu at lave det resten selv..


Svar #12
28. august 2011 af Kaninuss (Slettet)

 "da -24x er negativt, skal vi tænke på formlen om vi enten skal bruge (a+b)2 eller (a-b)2"

Hej, hvad mener du med at vi skal bruge en formel, og hvad er det for en formel hvordan kan man vide hvilken man skal bruge i denne her opgave ???

 

Skriv et svar til: Mat B. HJÆLP HASTER !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.