Matematik

Ligning med potens, kvadratrod og x ubekendt

28. august 2011 af Solvejens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder og fumler med en forholdsvis simpel ligning, men lige denne er jeg ikke blevet lært.

Ligning med potens 3, kvadratrod af x.

 Ligningen lyder:

 3 over kvadratroden af x = 10


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2011 af peter lind

(√x)3 = (x½)3 = x3/2


Svar #2
28. august 2011 af Solvejens (Slettet)

3 skal ganges IND i kvadratroden - dvs. 3 står øverst helt til venstre i ligningen.

Jeg ved, at facit skal give 1000.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2011 af Isomorphician

#0, #2: 'kvadratrod' = rodtegn


Svar #4
28. august 2011 af Solvejens (Slettet)

Måske er det mig, der er dårlig til at formulere mig:

Den 3. rod af x = 10

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2011 af peter lind

Du mener formentlig at det er den 3' rod af x. Der skal så ikke ganges noget som helst ind i rodtegnet. Er det tilfælde bliver det i stedet x1/3. Opløft dette til 3 potens


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

3√(x) = 10 <=> x = 103 = 1000


Svar #7
28. august 2011 af Solvejens (Slettet)

1000 takker, drenge.

Patrick, kan du prøve at sætte nogle mellemregninger på? Skal bruge dem til min aflevering.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. august 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Mellemregningerne er som skrevet?


Svar #9
29. august 2011 af Solvejens (Slettet)

Nå okay. Det var egentlig også sådan jeg selv løste den til at starte med. Synes bare, det ser ud som om, der mangler nogle mellemregninger... :-)


Skriv et svar til: Ligning med potens, kvadratrod og x ubekendt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.