Matematik

Statistik: lille population

29. august 2011 af MortenJAA (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg er ved at lave en undersøgelse, hvor populationen udgør 37 personer, hvoraf jeg har fået respons fra 16 af personerne, hvilket så udgør stikprøven.
Undersøgelse går ud på, at respondenterne skal svare på ét spørgsmål, hvor svaret er fastlagt til at ligge imellem 1 og 20.
Jeg har deraf følgende værdier at inddrage:
Population = 37
Stikprøve = 16
Gennemsnit = 10
Standardafvigelse = 2

Hvordan kan jeg bruge disse data til videre analyse? Er det muligt at opstille et konfidensinterval, når nu populationen er så lille?
Eller følger min undersøgelse en bestemt fordeling, som jeg kan kigge på?

Med venlig hilsen
Morten


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2011 af peter lind

Det er muligt at opstille et konfidensinterval, som  dog nok bliver ret stor, Dette kræver at du har en fordelingsfunktion. Ud fra det du skriver kan jeg slet ikke gætte på en.


Svar #2
29. august 2011 af MortenJAA (Slettet)

Det vil være for omfattende at forklare hvad hele baggrunden og motiverne bag undersøgelsen, så lad os blot antage følgende:

Populationen bliver bedt om at svare på et spørgsmål, hvor de skal svare på, hvor tilfredse de er på en skala fra 1 til 20. Kun 16 svarer tilbage, og på den baggrund ville jeg gerne kunne beregne lidt på noget, som fortæller hvor valid undersøgelsen er.

Giver det mening?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2011 af peter lind

Det eneste jeg kan komme på er en multinomialfordeling, og der slet ikke data nok til estimere parametrene i sådan en fordeling. Så kan du forenkle det til om de er tilfredse eller ej. Så får du en binomialfordeling. alternativt tilfredse, ved ikke, ikke tilfredse.


Skriv et svar til: Statistik: lille population

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.