Kemi

Hjælp, det haster

29. august 2011 af Kautha (Slettet)

Man ønsker at fremstille 500mL 0.100M Ba(OH)2 opløsning.

a) Beregn massen af Ba(OH)2 der skal anvendes.

hvordan gør jeg det??
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august 2011 af Anxyous (Slettet)

 n = c * V

m = M * n

m = M * c * V


Svar #2
29. august 2011 af Kautha (Slettet)

nu lyder jeg nok dum? men hvilken en af dem skal jeg bruge og hvad gøre jeg


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. august 2011 af Anxyous (Slettet)

 Den nederste er en sammenskrivning af de to øverste.

n er stofmængden.

c er koncentrationen af opløsningen.

V er volumenet af opløsningen.

M er molarmassen for stoffet.

m er massen af stoffet.


Svar #4
29. august 2011 af Kautha (Slettet)

okay, så hvis jeg nu gøre det her:

Ba(OH)2 : (137,3 + 2 * 16 + 1) g/mol = 170,3 g/mol , er det rigtigt?

så tænker jeg, skal jeg så bruge formlen m = n * M

og sige 0,100Mol * 170,3 g/mol = 17,03?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2011 af Anxyous (Slettet)

 Hvor meget opløsning er det nu lige, du skal bruge?


Svar #6
29. august 2011 af Kautha (Slettet)

500mL tror jeg


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. august 2011 af Anxyous (Slettet)

Og hvis jeg siger, at 0,100 M betyder 0,100 mol/L, hvor mange mol af stoffet skal du så bruge?


Svar #8
29. august 2011 af Kautha (Slettet)

så skal jeg da bruge 0.100 mol? eller?


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. august 2011 af Anxyous (Slettet)

Hvor mange liter er 500 mL?


Svar #10
29. august 2011 af Kautha (Slettet)

0,5 liter ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. august 2011 af Anxyous (Slettet)

Så hvis der skal bruges 0,100 mol til 1 L skal du bruge hvor mange mol til en halv liter?


Skriv et svar til: Hjælp, det haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.