Kemi

Hjælp til stofmængdekoncentrationen

29. august 2011 af yaba (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

Er der nogen som kan hjælpe mig med nogle opgaver?

Saltindholdet i sved kan bestemmes ved at måle stofmængdekoncentrationen af chlorid i et par sveddråber, ved en Mohr-titrering (samme type titrering som vi brugte til at bestemme saltindholdet i brød).
Ved analyse af 0,20mL sved (det svarer til ca. 5 dråber) skal der tilsættes 0,32mL 0,050M sølvnitratopløsning, før man når til ækvivalenspunktet.

a) Beregn stofmængdekoncentrationen af chlorid i sveden.

a) n(Ag+)=n(AgNO_3)=c(AgNO_3)*V(AgNO_3-opl.)= 0,050 mol/L*0,00032 L=0,000016=1,6*10^-5 mol
Den ækvivalente mængde clorid:
n(Cl^-)=n(Ag^+)=1,6*10^-5 mol
Vi kan derfor beregne stofmængdekoncentration af clorid i sved.
[Cl- ] =(1,6•10-5 mol) / (0,20•10-3 L) = 0,08 M

Er det rigitg?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august 2011 af xelion (Slettet)

Wireshark Cookie Dump:

OKCancel

3.2E-4(0.050) = 1.6E-5 mol [ Ag+ ]

[ Ag+ ] = [ Cl- ]

1.6E-5/2.0E-4 = 0.08 M NaCl

Dit svar er korrekt;) Godt gået!

Jesper


Skriv et svar til: Hjælp til stofmængdekoncentrationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.