Matematik

Reduceringen af brøk

30. august 2011 af drives (Slettet)

Hej.

Er der nogle de rkan hjælpe mig med at reducere følgende 'udtryk'

2/5 - 1/2

Altså / er brøkstregen (:

Umiddelbart kan jeg ikke se at den overhovedet kan reduceres..


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

Find en fællesnævner og forlæng brøkerne. Herefter subtraheres og forkortes.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. august 2011 af AskTheAfghan

a/b    -   c/d     =     (a·d)/(b·d)   -   (c·b)/(d·b)


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. august 2011 af Lagarde (Slettet)

2/5=2*2/2*5=4/10

1/2=5*1/5*2=5/10

4/10-5/10=-1/10

Med forbehold for fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Det er korrekt.


Svar #5
30. august 2011 af drives (Slettet)

Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2011 af Lagarde (Slettet)

5# så lidt


Svar #7
30. august 2011 af drives (Slettet)

I er måske så gode at i kan hjælpe mig med enne her også? :)

Det er også reducering

4c(3b+5a)-2b(c-(a+1))-5b(a+2(c-2)

Altså jeg har fået den til 4c+15bc+20ac-3b-3ab+5

Men jeg synes det ser forkert ud..


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. august 2011 af AskTheAfghan

Du må lave en mellemregning, så kan vi se, hvilket punkt du har lavet forkert.

Start evt: 4c(3b+5a)-2b(c-(a+1))-5b(a+2(c-2))            =

               4c(3b+5a)-2b(c-(a+1))-5b(a+2c-4)               =

               4c(3b+5a)-2b(c-(a+1))- 5ab+10ac-20b        =

          osv...

   Så reducerer du det til sidst.


Svar #9
30. august 2011 af drives (Slettet)

Ej jeg er simpelthen helt blank ...
 


Svar #10
30. august 2011 af drives (Slettet)

Ej jeg er simpelthen helt blank ...
 

Er det så sådan her:

4c(3b+5a)-2b(c-(a+1))-5b(a+2(c-2)) =

4c(3b+5a)-2b(c-(a+1))-5b(a+2c-4) =

4c(3b+5a)-2b(c-(a+1))- 5ab+10ac-20b =

4c+12bc+20ac-2b+2bc+2ab+1-5ab+10ac-20b =

4c+14bc+30ac-22b-3ab+1


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. august 2011 af AskTheAfghan

Den fjerde linje er forkert.   a(b+c) = ab + ac


Svar #12
30. august 2011 af drives (Slettet)

Hvor er det du siger fejlen er?

Er det 2b(c-(a+1)), eller 4c(3b+5a)-


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. august 2011 af AskTheAfghan

4c(3b+5a)-2b(c-(a+1))-5b(a+2(c-2)) =

12bc+20ac - 2b(c-(a+1))-5b(a+2(c-2)) =

12bc+20ac - 2b(c-a-1)-5b(a+2(c-2)) =

12bc+20ac - 2bc+2ba+2b-5b(a+2(c-2)) =

12bc+20ac - 2bc+2ba+2b-5b(a+2c-4) =

12bc+20ac - 2bc+2ba+2b-5ab-10bc+20b =            ... reducer.


Svar #14
30. august 2011 af drives (Slettet)

..

så bliver det;

20ac+22b-3ab

Og bc forsvinder helt, er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #15
30. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#14

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: Reduceringen af brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.