Matematik

Finde diameter i en tragt

30. august 2011 af chridsdk (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej folkens.

Er stødt ind i en opgave, jeg ikke lige helt kan se hvordan skal løses. Så hvis der hvor nogle, som lige ville guide mig på vej, ville det være super! 

Opgaven er vedhæftet som et billede.

OBS: Se bort fra at der står "Figur 1.6" i højre hjørne - det ér altså 1.7.

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Opgave 20.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Jeg fortolker stigningen således, at

D - d = h·1/1,25

Da D og h er kendt, kan d beregnes


Svar #2
30. august 2011 af chridsdk (Slettet)

 Jeg takker meget for svaret, men jeg kan nu ikke helt få det til at gå op med facit, som siger 0,4m

Jeg skal lige tjekke om jeg har fortolket din formel korrekt, jeg får den ikke helt til at give mening nemlig...

D-d = 3m * 1/1,25mm 


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man finder så

d = D - h/1,25 = 2,8m - 3m/1,25 = 2,8m -3m·(4/5) = 2,8m - 2,4m = 0,4m


Skriv et svar til: Finde diameter i en tragt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.