Matematik

Tangenter gennem et punkt p

30. august 2011 af Znk (Slettet) - Niveau: A-niveau

 har fået givet en funktion f(x) = x^3 - 5x^2 + 3x + 1.

Fundet en ligning til en tangent som er y=-4*(1-x)

Skal finde andre tangenter som går gennem P

Nogle der ved hvordan?

-Martin 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)

Kender du punktet P's koordinater skal disse så opfylde tangentens ligning, hvilket giver en ligning til bestemmelse af x0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2011 af peter lind

Kan vi ikke få den fulde og korrekte opgavetekst. I anden linje skal man finde ligningen for en tangent, hvis ligning er angivet so forudsætning. Hvad er P ?


Svar #3
30. august 2011 af Znk (Slettet)

 punktet p har koordinaterne (4,-12).

- den fulde opgave tekst er - Tangenten t1 går gennem punktet (4, -12), men grafen for f har også andre tangenter, som går gennem P.
c) Bestem ligninger for de andre tangenter, som går gennem P


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Så skal man så løse ligningen

-12 = f'(x0) · (4 - x0) + f(x0)

som en ligning i x0 . Derved bestemmer man alle de x-koordinater x0 , hvor grafen for funktionen f(x) har en tangent i punktet (x0 , f(x0)) , der går gennem punktet P(4 , -12)


Svar #5
30. august 2011 af Znk (Slettet)

 tusinde tak var lige det jeg manglede!


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2011 af peter lind

Du skal sætte P's koordinater ind i tangentligningen i #1. Det giver en ligning til bestemmelse af x0


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. august 2011 af mathon

                f(x) = x3 - 5x2 + 3x + 1               f '(x) = 3x2 - 10x + 3

  tangentligning:

                y = (3xo2 - 10xo + 3)·(x - xo) + xo3 - 5xo2 + 3xo + 1              gennem (4,-12)

                -12 = (3xo2 - 10xo + 3)·(4 - xo) + xo3 - 5xo2 + 3xo + 1

                -2xo3 + 17xo2 - 40xo + 25 = 0

                  xo = 1     v    xo = (5/2)     v      xo = 5                 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. august 2011 af mathon

tangent i (1;0):
                                                    y = -4x + 4

tangent i ((5/2);-(57/8)):
                                                    y = -(13/4)x + 1

tangent i (5;16):
                                                    y = 28x - 124


Skriv et svar til: Tangenter gennem et punkt p

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.