Matematik

ligning for plan

30. august 2011 af jeppe20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En plan D indeholder punktet P0 ( 1, -2 , 3 ) , og linien l står vinkelret på planen D.

Bestem en ligning for planen D.
 

da jeg kender planens generelle ligning D=Ax0+By0+Cz0

jeg har allerede min x, y og z jeg kan sætte ind i ligningen men jeg mangler min A B og C hvordan finder jeg dem?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

Benyt linjens retningsvektor som normalvektor for planen D .


Svar #2
30. august 2011 af jeppe20 (Slettet)

hvordan bestemmer jeg linjens retningsvektor? /:


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Planens ligning er generelt       ax + by + cz + d = 0

hvis P(x,y,z) er et punkt i planen, og P0 er et givet punkt i planen, og n er en normalvektor til planen, er planens ligning

P0Pn = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du benytter nogle oplysninger om linien l, som du ikke har indviet os i endnu.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2011 af mathon

   linjen l:

                                                  (x,y,z) = (e,f,g) + t·(h,i,j)

   med retningsvektor
                                                          r = [h,i,j]

   planens ligning
                                                          [h,i,j] • [x-1,y+2,z-3] = 0

                                                          h·(x-1) + i·(y+2) + j·(z-3) = 0


Svar #6
30. august 2011 af jeppe20 (Slettet)

du mener h·(x+1) + i·(y-2) + j·(z+3) = 0 eller?


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. august 2011 af mathon

 

    ...jeg mener, hvad jeg skrev...


Skriv et svar til: ligning for plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.