Matematik

Hvordan finder jeg procent af dette stykke?!

31. august 2011 af Fjernbetjeningsost (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har ikke været helt sikker på det her stykke!Så håber i vil hjælpe mig :)

Her er hvad man får at vide..:

En skole med 400 elever brugte ca. 420.000 ark A4-papir om året til kopiering.Skolen besluttede, at der skulle spares på papirforbruget.Ved at bruge begge sider af papiret,når det er muligt,bruger skolen nu 340.000 ark papir.

en pakke A4-papir indeholder 500 ark og koster 21,50 kr.

opgave 1 yder- beregn skolens årlige besparelse på A4 papir i procent,- hvilket jeg fik til 8'% ved at sige 420.000- 340.000= 80

80:100 = 8%

Opgave 2 som jeg skal have hjælp til lyder således : Hvor mange penge sparer skolen årligt? hvilke jeg fik til 80 kr? Hvilke jeg ikke tror kan være helt rigtigt?

Håber jeg har forklaret nok til i kan hjælpe mig.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2011 af AskTheAfghan

Opgave 1

(Forskel/oprindelige)·100%

Opgave 2

Ditto.


Svar #2
31. august 2011 af Fjernbetjeningsost (Slettet)

så i opgave 1 siger du 420.000 : 340.000* 100 ?

Det giver 123% ? :)

Det lyder meget rigtigt! TAK! :)

Jeg tænkte at det nok var sådan jeg skulle gøre det, men var ikke sikker :P

tak for hjælpen :)

du skulle vist heller ikke vide hvordan jeg finder frem til det i opgave 2 vel ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2011 af AskTheAfghan

Forskel = 420.000 - 340.000 = 80.000

(Forskel/oprindelige)·100%    =    (80.000/oprindelige)·100%    =    ...


Svar #4
31. august 2011 af Fjernbetjeningsost (Slettet)

Det tænkte jeg nok det var! :)

Mange taak :D

Det var bare underligt, min lommeregner sagde nemlig 80 ..?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2011 af AskTheAfghan

#4

Taster man "." (punktum) ind på lommeregnen er det som en komma. Altså 420.000 (bemærk, der er punktummet) svarer til 420 ifølge lommeregner. Derfor skal du ikke taste "." ind. Tast hellere 420000 ind istedet for 420.000.


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg procent af dette stykke?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.