Matematik

Hvilke(n) funktioner har grafer der fremkommer som spejlbilleder i y-aksen....

31. august 2011 af emiliehvc (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder og knokler med en opgave fra MAT opgaver AB1. Det er opg. 1010. 

(eksponentialfunktioner) 

Opgaven lyder som følgende:

Funktionen f  er givet ved f (x) = 4x . En eller flere af følgende funktioner har grafer, der fremkommer som spejlbilleder i y-aksen af f's graf. Hvilke(n)? 

g1 (x) = (2-2)x   ,   g2 (x) = 4-x   ,   g3 (x) = (1/4)-x   ,   g4 (x) = (1/4)x   ,   g5 (x) = (1/2)2x   ,   g6 (x) = 2-2x

Håber der er nogle matematiske hoveder derude som kan hjælpe mig. :-)) 

 

Brugbart svar (1)

Svar #1
31. august 2011 af SuneChr

En funktion f(x) er symmetrisk m.h.t. y-aksen, hvis  f(x)  =  f(- x)  for alle x i definitionsmængden.


Svar #2
31. august 2011 af emiliehvc (Slettet)

 Er ikke helt sikker på, at jeg er med på hvad du mener..... Kan du ikke forklare lidt nærmere eller give et eksempel? :-) 

 

Brugbart svar (1)

Svar #3
31. august 2011 af SuneChr

Hvis y har samme værdi, hvad enten x er positiv eller negativ, vil y-aksen være spejlingsakse for funktionen.

Funktionen    f(x)  =  a·x2 + b    er et eksempel herpå,  idet  f(x)  =  f(- x)

Undersøg nu i # 0 om de respektive funktioner  gi(x)  spejler sig i y-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1, #3

Nu er der ikke tale om at finde funktioner, der er symmetriske, men derimod om at finde en eller flere funktioner blandt funktionerne gi(x), der er et spejlbillede i y-aksen af den givne funktion f(x) = 4x .

Hvis funktionen gi(x) skal være et spejlbillede af f(x) i y-aksen, skal der gælde, at

gi(x) = f(-x) = 4-x


Skriv et svar til: Hvilke(n) funktioner har grafer der fremkommer som spejlbilleder i y-aksen....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.