Kemi

gider i hjælpe

31. august 2011 af 8745 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej gider i se om det er korrekt lavet og hvis ikke hvor er fejlen hvordan løser jeg det? 

En NaOH-opløsning fortyndes fra 0,1 L til 1,5 L, hvorved pH bliver 12,3.
Hvad var pH før fortyndingen?
for hver pH trin du stiger er der fortyndet 10 gange. Stofmængden forbliver det samme men volumen ændre sig

Hvis vi regner baglæns, solve(12,3=-log(x),x)=5,01187E-13
Solve((1E^(-14))/x=5,01187E-13=0,019953 dette er stofmængden

Stofmængderne er det samme!
C=n/V, c=0,019953/0,1L=0,199526


pOH=-log(c(B))
pOH=-log(0,199526)=0,7
pH=14-0,7=13,3 ??????
 


Svar #1
31. august 2011 af 8745 (Slettet)

og dette også?

Ved måling af blyindholdet i grønkålsblade finder man, at 214 g grønkål indeholder 0,103 mg bly. Beregn indholdet i % og i ppm.
i(%)=(m(A))/m_total ·100%

i(%)=0,000103kg/0,214kg·100%=0,048131%

i(ppm)=(m(A))/m_total ·?10?^6

i(ppm)=0,000103kg/0,214kg·?10?^6=481,308%
 


Skriv et svar til: gider i hjælpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.