Matematik

Hjælp til en 2.grads ligning

31. august 2011 af jgknudsen (Slettet)

 Hej jeg har lidt problemer med en andengrads ligning, hvor opgaven lyder som følgende:

1) Bestem c, når 1 er rod i 2x²-3x+c = 0. Bestem derefter anden rod. 

Hvordan løser jeg denne opgave? 

Tak på forhånd ;) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2011 af AskTheAfghan

Løs, hvor d = 0.


Svar #2
31. august 2011 af jgknudsen (Slettet)

Et lidt mere fyldestgørende svar ville være dejligt....


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2011 af Isomorphician

Indsæt 1 på x's plads og isoler c.

Løs andengradsligningen.


Svar #4
31. august 2011 af jgknudsen (Slettet)

 Ikke for at lyde dum, men er der ikke en der kan vise mig helt konkret med mellemregninger/udregninger, hvordan man kommer frem til resultatet, fordi jeg forstår det ikke 100 %


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2011 af AskTheAfghan

d = b2 - 4ac  . Isoler c, hvor d = 0.  Hvis d = 0, vil der være kun én rod.

Eller kan det være, at jeg misforstår det.

Indsæt    x = 1     i 2.gradsligningen, så isolerer du c.


Brugbart svar (1)

Svar #6
31. august 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

#5

Du misforstår spørgsmålet. Der skal ikke kun være én rod. Tallet 1 skal være rod. Der skal så også være en anden.

#4

2*(1)2 - 3*1 + c = 0 <=> 3 - 2 = 1 = c

Dermed bliver den anden rod:

d = (-3)2 - 4*2*1 = 1

x = (-(-3)±√(1))/2*2 , x = 1 eller x = 3/4


Skriv et svar til: Hjælp til en 2.grads ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.