Matematik

Værdimængde

31. august 2011 af elissa92

Håber, jeg kan få hjælp :)

Jeg skal finde værdimængden for følgende funktion:

f(x) = (4x3 + x) / x - 1

Jeg starter med at finde f ´(x) = 0, og får 1,5519, denne værdi indsætter jeg i f(x), altså f(1,5519), og heraf får jeg 29,901

Jeg tjekker lim f(x) og får ∞
                   x --> ∞

Da f er kontinuert, har jeg Vm(f) = [29,901;∞[

Er det korrekt?? For når jeg plotter funktionen i en graf, kan jeg slet ikke se sammenhængen.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2011 af mathon

                  Vm(f) = R


Svar #2
31. august 2011 af elissa92

Hvordan fandt du frem til det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. august 2011 af mathon

 

          lim  f(x) = -∞
          x→1-

          lim  f(x) = ∞
          x→1+

hvorfor  linjen x = 1 er lodret asymptote

således antager
                                  f(x) alle reelle værdier mellem -∞ og ∞


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Se også svarene i din anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1060560 , hvor du har samme opgave kørende.


Skriv et svar til: Værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.