Matematik

finde x-værdien for: f(x) = g(x)

01. september 2011 af buster1993 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

I min afleveringen lyder en opgave:

Løs ligningen f (x) = g (x) :
x2 - 7x + 16 = x + 1  
 

og efter flere forsøg får jeg nærmest fjernet x ? er der noget jeg har misforstået? jeg kan i hvert fald ikke lige se hvordan jeg skal få sat x alene?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2011 af mathon

 

                               x2 - 7x + 16 = x + 1

                               1·x2 + (-8)·x + 15 = 0

                               a·x+   b·x  +  c  = 0

        d = b2 - 4ac


Svar #2
01. september 2011 af buster1993 (Slettet)

mange tak! :D


Skriv et svar til: finde x-værdien for: f(x) = g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.