Matematik

Sætte udenfor parantes

01. september 2011 af NH1804 (Slettet)

Hej :-)

Jeg har fået stillet til opgave at sætte udenfor parantes, men jeg har lidt problemer med disse to opgaver. Faktisk store problemer. Derfor ville noget hurtig hjælp i den grad være kærkomment.

63ab+9a2c

og

18xy+6x2z

Nogen der kan være behjælpelig med disse opgaver? På forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

I den første sætter du 9a uden for parentesen, således at

63ab + 9a2·c = 9a(7b + ac)

I den anden er det 6x, og du får derfor

18xy + 6x2·z = 6x(3y + x·z)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2011 af mathon

 

                       63ab + 9a2c =9·a·b + 9·a·a·c = 9a(7b +ac)

...
                       18xy + 6x2z = 3·6·x·y + 6·x·x·z          


Svar #3
01. september 2011 af NH1804 (Slettet)

 Jeg takker og bukker mange gange. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Det var så lidt. Men det handler hele tiden om at identificere de tal og symboler, som går igen i hvert led. 


Skriv et svar til: Sætte udenfor parantes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.