Matematik

differentialregning

01. september 2011 af ibta (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej alle !.. er der nogen der vil hjælpe? 

en funktion er bestemt ved F(x) = x^4+2x^3-11x^2-12x+36 

a) bestem f(x) =0

b) bestem ligning for tangent til grafen f i punktet P(1,f(1)) 

c) bestem monotoniforhold for f

det vil være super dejligt hvis i gad at skrive og forklare hvordan jeg løser sådan en opgave.. tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Jeg formoder, at du mente f(x) = ... ? Vær omhyggelig med ikke at bruge f og F om det samme.

a) Løs ligningen f(x) = 0 .

b) Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)

c) Bestem fortegnsvariationen for f'(x) .


Svar #2
01. september 2011 af ibta (Slettet)

 hvad forstår ikke rigtig hvad du mener ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Forstår du slet intet af svaret i #1 ? Du kan jo starte med at af- eller bekræfte min formodning, at du nok mente

f(x) = x^4+2x^3-11x^2-12x+36

a) Man skal så løse ligningen f(x) = 0 , dvs x4 + 2x3 -11x2 -12x + 36 = 0 (hint: x = 2 er en rod).


Svar #4
01. september 2011 af ibta (Slettet)

 ja ok. men når jeg skal finde tangenten skal jeg så først differentiere.. vil du være sød skrive ind hvordan man gør, så forstår jeg meget bedre... 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det fremgår jo af svaret i #1, at man skal beregne både f(1) og f'(1) for at bestemme ligningen for tangenten til grafen for f(x) i punktet (1 , f(1)) . Derfor skal man først bestemme f'(x) og så beregne f'(1) .


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2011 af mathon

for at komme i gang

                  f(x) = 0
      for
                  x = -3   v   x = 2
hvorfor
                  f(x) = (x+3)(x-2)(x2+x-6) = (x+3)(x-2)·(x+3)(x-2) = (x+3)2(x-2)2

  


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2011 af mathon

 

                  f '(x) = 2(x+3)(x-2)2 + (x+3)2·2(x-2) = 2(x+3)(x-2)(x-2+x+3) = 2(x+3)(x-2)(2x+1)

                  f '(x) = 4(x+3)(x-2)(x+(1/2))


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.