Matematik

Andengradsligninger (værdi af b)

01. september 2011 af Alfredjns (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej er der nogen der kan hjælpe mig med følgende opgave og forklare mig hvad man skal?

For hvilke værdier af b har andengradsligningen f(x) = 4x2+bx+9 netop én rod?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Benyt, at

d = b2 - 4·a·c = 0 , 

hvor du aflæser a og c ud fra din andengradsligning.


Svar #2
01. september 2011 af Alfredjns (Slettet)

 #1

Vil det sige dette

a = 4, b = 1, c = 9

d =  12 - (4*4*9) = 0

Hvad så herefter?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Nej. Det betyder at d = 0, a = 4 og c = 9. Indsæt og isoler b.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du ved at d = 0, fordi andengradspolynomiet kun har én løsning, såfremt diskriminanten d = 0.


Svar #5
01. september 2011 af Alfredjns (Slettet)

#4

Er det så bare

0 = b^2 - (4*4*9) ?

og så bare isolere b eller hvorledes?... 


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Jeps.


Svar #7
01. september 2011 af Alfredjns (Slettet)

 #6

Det undre mig bare at den kun skal have en løsning, men jeg får både b =  -12 eller 12

Hvilken af de to er så den rigtige?...


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#7

I din opgaveformulering står, at du skal finde de værdier af b, for hvilke andengradsligningen har én rod. Du har fundet to værdier

b = ± 12

Du er derfor færdig.


Svar #9
01. september 2011 af Alfredjns (Slettet)

 Nårh tak hehe, troede jeg kun skulle finde én værdi, men det havde jeg så åbenbart misforstået, tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Andengradsligninger (værdi af b)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.