Matematik

Ligning

02. september 2011 af mig-camilla (Slettet)

Mangler hjælp til at finde løsningerne til denne ligning

 

34+y^2-6y=49

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Opgaven blev løst for dig forleden dag i en anden tråd:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1060900


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2011 af mathon

   som gav dig andengradsligningen

                                         y2 - 6y - 15 = 0

                                         1·y2 + (-6)·y + (-15) = 0

                                         a·y2  +  b·y  +    c = 0

                d = b2 - 4ac = (-6)2 - 4·1·(-15) = 36 + 60 = 96 = 16·6 = 42 ·6

                √(d) = √(42 ·6) = 4√(6)

               

                                 x = (-b ± √(d)) / (2a)


Svar #3
04. september 2011 af mig-camilla (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.