Matematik

Anden ordens differentialligning

02. september 2011 af jellejelle (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Davs

Jeg er ved at bryde mit hoved med flg. differentialligning, fordi det er MEGET lang tid siden jeg har haft matermatik af denne art:

0,6*(d^2T/dx^2)=S

Hvor S er en variabel og flg er givet:

dT/dx = 0

T(0,t) = 7,7

Jeg håber derfor meget I kan hjælpe med en løsning på ovenstående.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2011 af mathon

 

                             d2T/dx2) = (5/3)S

                             dT/dx = (5/3)·∫Sdx + C1

                             T(x) = (5/3)·∫∫Sdx + C1x + C2

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2011 af mathon

 

     ...lidt tvetydigt, om S er i én eller to variable...


Skriv et svar til: Anden ordens differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.