Matematik

Ligning for h

02. september 2011 af Imprafir (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har en trekant med vinkelspidserne: A (-2,2) B (8,-2) og C (4,6)

Min opgave er at bestemme en ligning for h(a), som løber fra punkt A til siden a, som den står vinkelret på. Derefter skal jeg bestemme en parameterfremstilling for m(b), som løber fra punkt B, og som er midtnormal til siden b.

Kunne godt bruge lidt hjælp til denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2011 af mathon

 

siden a er et stykke af linjen gennem B og C
med ligningen
                                 y = ax + b1

ha er et stykke af linjen vinkelret på a gennem A
med ligningen

                                y = -(1/a)x + b2   og

                                2 = -(1/a)·(-2) + b2

 


Svar #2
02. september 2011 af Imprafir (Slettet)

Er ikke helt sikker på at jeg forstår. Jeg har svaret til opgaven, som er: -x + 2y = 6

Kan ikke helt se, hvordan jeg kan ende med det svar, ud fra din opstilling. Hvorfor fremhæver du b(2)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2011 af mathon

dvs

 

siden a er et stykke af linjen gennem B og C
med ligningen
                                 y = ax + b1
og
                                            -2 = a·8 + b1
                                 6 = a·4 + b1                     ligningerne subtraheres

                                 -8 = 4a
                                  a = -2
 

ha er et stykke af linjen vinkelret på a gennem A
med ligningen

                       ha:      y = -(1/(-2))x + b2        y = -(1/(-2))x + b2 
altså               
                       ha:      y = (1/2)x + b2      og

                                2 = (1/2)·(-2) + b2       A's koordinater indsat

                                2 = -1 + b2

                                           b2 = 3

konklusion:
                       ha:      y = (1/2)x + 3             

...............

ud fra dit resultat

                       ha:   -x + 2y = 6        

                       ha:    2y = x + 6

                       ha:   y = (1/2)x + 3


Svar #4
02. september 2011 af Imprafir (Slettet)

Ok, har forstået det nu, men hvad med parameterfremstillingen for m(b). Jeg ved at en parameterfremstilling for en linje i planen er (x over y) = (x0 over y0) + t * (r1 over r2)

Er x0 og y0 i dette tilfælde B's koordinater? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:median_m_b-beregning.doc

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2011 af mathon

 

en parameterfremstilling for mb
kunne være

                                OP = OB + t·(MB)

                                (x,y) = (8,-2) + t·(-7,6)


Skriv et svar til: Ligning for h

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.