Matematik

Reduktion

03. september 2011 af Tobias2011 (Slettet)

Er der nogen der kan reducere dette udtryk mest muligt:

Der må gerne være mellemregninger tak:D

Vedhæftet fil: reduktion.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2011 af SuneChr

I den første tæller sættes  xy  udenfor parentes.

I den første nævner sættes   2y  udenfor parentes.

I den anden tæller sættes   x udenfor parentes.

I den anden nævner sættes  4x  udenfor parentes.

Så finder du fællesnævner ved at  forlænge første brøk med  2x   og forlænge anden brøk med  y


Svar #2
03. september 2011 af Tobias2011 (Slettet)

det forkert:D

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er bestemt ikke noget forkert i SECC's forklaring i #1.

(3x2y - 4xy) / (4xy - 10y2) - (15x2y -8x2) / (8x2 - 20xy) =

    x(3x - 4) / (2(2x - 5y)) - x(15y - 8) / (4(2x - 5y)) =

    x(6x - 8 - 15y + 8) / (4(2x - 5y)) =

    3x(2x - 5y) / (4(2x - 5y)) =

    (3/4)x


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.