Matematik

Forklar at hypotesen er k*kvadratrod,2

03. september 2011 af siid002 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg har fået en opgave som lyder på: I en vilkårlig ligebenet og retvinklet trekant kaldes kateternes længde k. Forklar at længden af hypotenusen i en sådan trekant er k*kvadratriden af 2

Hvordan kunne en sådan forklaring lyde?

Jeg er kommet frem til at da trekanten er ligebenet er det ligegyldigt hvilken side man tager so derfor hedder det k men jeg kan ikke få forklaringen til at lyde helt rigtigt

Nogle forslag ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2011 af Isomorphician

Brug Pythagoras:

k2 + k2 = c2, isoler c


Svar #2
03. september 2011 af siid002 (Slettet)

hvordan skulle det hjælpe med at forklare 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2011 af Isomorphician

k2 + k2 = c2 <=>

2k2 = c2 <=>

√2*k = c


Svar #4
04. september 2011 af siid002 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen. Beklager jeg ikke lige forstod i første omgag ;)


Skriv et svar til: Forklar at hypotesen er k*kvadratrod,2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.