Matematik

Løs ligningen ved hjælp af nulreglen uden lommeregner

03. september 2011 af violetblå (Slettet) - Niveau: A-niveau

Løs ligningen uden lommeregner:

x(x-π)(x3-125)(x2+9)(x4-16) = 0

Og jeg ved at jeg skal bruge nulreglen ved hjælp af min lære..

så: (x3-125) = 0, x = 5 

      (x2+9) = 0, x = -3

      (x4-16) = 0, x = +2 eller -2

      Men dén første parenstes ved jeg ikke hvordan jeg skal regne. Som er x(x-π)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

I den første parentes vil løsningen bare være x = π, eftersom (π-π) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

x(x-π)(x3-125)(x2+9)(x4-16) = 0 ⇒

x = 0 ∨ x = π ∨ x3 - 53 = 0 ∨ x2 + 32 = 0 ∨ (x2)2 - 42 = 0

Ligningen x2 + 32 = 0 har ingen reelle løsninger.


Svar #3
04. september 2011 af violetblå (Slettet)

1000 Tak  ^_^


Skriv et svar til: Løs ligningen ved hjælp af nulreglen uden lommeregner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.