Fysik

Vejen til fysik B2 opgaver

04. september 2011 af Benafsha12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen, jeg er helt lost i tre opgaver. Ville gerne søge lidt hjælp fra jer :)
Jeg er ny så ved ikke hvordan det foregår, men håber I kan hjælpe.

her er opgaverne:

Opgave 47.
En natriumlampe udsender lys med frekvensen 5,09 * 10^14 HZ

a. Hvilken fotonenergi har lyset i joule? I eV?
b. Hvilken bølgelængde har lyset?
c. Hvilken farve har lyset?

Opgave 48.
Forskellen i energi mellem de to laveste tilstande
n = 1  og  n = 2  i hydrogen er  10,2 eV.

a. Hvor stor er energiforskellen i joule?
b. Hvilken frekvens har den straåling, der udsendes når elektroner springer fra tilstand 2 til tilstand 1?
c. Hvilken bølgelængde har strålingen?
d. Hvad er det for en slags stråling?
e. Besvar de samme fire spørgsmål for overgangen fra
    n = 3   til   n = 2.  Her er energiforskellen 1,9 eV
 


Opgave 49
Lys fra en bestemt overgang i hydrogen afbøjes 16,95grader   (1. orden) af et gitter med gitterkonstanten  1,667 * 10^-6m.

a. Beregn lyset bølgelængde
b. Beregn lysets fotonenergi i joule og i eV


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Lad os starte med opgave 47.

a) Beregn energien ved Efoton = h·f .

b) Bølgelængden findes ved formlen λ = c / f .

c) Brug bølgelængden til at finde lysets farve.


Svar #2
04. september 2011 af Benafsha12 (Slettet)

ja men hvad er de foreskellig enheder, og hvor skal jeg sætte dem ind?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Du skal således bare sætte tallene ind og løse med lommeregneren.


Svar #4
04. september 2011 af Benafsha12 (Slettet)

hvad er h og hvad er f
 og hvad er c og f?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

h er Plancks konstant. c er lysets hastighed og f er frekvensen.


Svar #6
04. september 2011 af Benafsha12 (Slettet)

hvordan laver jeg så c'eren?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Du skal kigge på det synlige spektrum og finde farven ud fra din bølgelængde.


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Besvarelse af opgave 48.

a) Omregn elektronvolt til joule, når du ved, at 1eV = 1,602·10-19J .

b) Du finder frekvensen ved f = Efoton / h .

c) Bølgelængden bestemmes ved λ = c / f .

d) Strålingen kaldes, elektromagnetisk stråling .

e) Benyt den samme fremgangsmåde, som vist i a), b), c) og d). 


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Besvarelse af opgave 49.

a) Benyt gitterligningen

λ = (d·sin(φ)) / n ,

hvor d er gitterkonstanten, φ er afbøjningsvinklen og n er ordenen .

b) Du bestemmer fotonenergien ved

Efoton = h·f = (h·c) / λ 


Skriv et svar til: Vejen til fysik B2 opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.