Matematik

Bestem en ligning & areal af en trekant

04. september 2011 af Mimi933 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En linje skærer x-aksen i (5;0) og y-aksen i (0;6).

a. Bestem linjens ligning.
ligningen skulle give y=-1,2X+6

b. Beregn arealet af den trekant, som linjen og koordinatakserne afgrænser.
Arealet skulle være 15

Hvordan kommer jeg frem til de resultater? kan simpelthen ikke finde ud af det

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2011 af mathon

tegn koordinatsystemmet og få overblik:

linjen
                                                y = ax + b

på akseskæringsform
                                                x/(-(b/a) + (y/b) = 1

hvoraf
                                                x/5 + (y/6) = 1               som multipliceres med 6

                                               (6/5)x + y = 6

                                                y = -(6/5)x + 6

                                                y = -1,2x + 6

                                            

                                         

         areal
                                            T = (1/2)·5·6 = 15           da 5 og 6 er kateter i en retvinklet trekant


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2011 af mathon

kunne også være løst:

                                                 -(b/a) = 5            b = 6

                                                  a = -b/5             a = -(6/5)

      hvoraf
                                                  y = -(6/5)x + 6

                                                  y = -1,2x + 6


Svar #3
04. september 2011 af Mimi933 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Bestem en ligning & areal af en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.