Kemi

kemiopg

04. september 2011 af uiouio (Slettet)

Opgave 8.86


Show how the equations:
?1) N?_2 O_4 (g)→2NO_2 (g)  ?H^?=+57,93kJ
2) 2NO(g)+O_2 (g)→2NO_2 (g) ?H^?=-113,14kJ
 

can be manipulated to give ?H^? for the following reaction:
2NO(g)+O_2 (g)→N_2 O_4 (g)

Fandt følgende her på siden
Hvordan får jeg de 2 reaktioner til at give den sidste reaktion?
Det gør jeg ved at tage den første reaktion og vende den om hvorefter jeg lægger den til nummer 2 altså:
2)-1):
2NO(g)+O_2 (g)+2NO_2 (g)→N_2 O_4 (g)+2NO_2 (g)
Nu har jeg 2NO2(g) på hver side af reaktionsligningen så det kan jeg forkorte væk:
2NO(g) + O2(g) ? N2O4(g)
Det samme skal jeg så gøre med enthalpierne:
2)-1) = -113,93 kJ - (+57,93 kJ) = -171,86kJ

 

Mit spørgsmål: hvorfor siger man 2) - 1) og ikke 1) - 2)


Skriv et svar til: kemiopg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.