Matematik

Differentialligninger

04. september 2011 af streetkingz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har et problem som jeg ikke kan nå igennem, 

det handler om 1. ordens diff.ligninger 

Mellemregningerne for delopgave 1

Undersøg, om f(x)=1 løsningen til differentialligningen

y''+2y'+y=x
Først differentires f(x)
f'(x)=0
Så differentieres f’(x)
f''(x)=0
Så indsætter vi vores afledede funktioner på deres pladser i vores ligning.
0+2*0+1=x
x=1

Altså er f(x)=1 ikke løsning til differentialligningen y''+2y'+y=x

Det er her det stopper, i delopgave 2

 

Bestem derefter  k,  så y=x+k er løsning

 

Har prøvet, men det virker slet ikke, og facit siger at k skal være -2 hvilket jeg slet ikke kan få det til, er der nogen derude der har styr på det.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du har opgaven kørende i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1061849 , hvor du har fået udførlig hjælp. Der er ingen grund til at oprette en ny tråd med den samme opgave. Gå tilbage til den anden tråd og fortsæt diskussionen der.


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.