Matematik

Nogen der kan hjælpe mig med denne ligning?

05. september 2011 af Numark (Slettet)

Hej. Det er lidt lang tid siden jeg har haft noget om ligninger, så kan ikke huske det, men mit spørgsmål er følgende: Hvordan løser man denne ligning "x^2 + 2x -3=0

Jeg ved at:
A=1
B=2
C= -3

Det er det eneste jeg lige kan huske.

Sætter pris på hjælpen.


 


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Dette er en andengradsligning på formen

ax2 + bx + c = 0 ,

som løses ved formlen

x = (-b ± √d) / (2·a) ,

hvor d = b2 - 4·a·c .


Svar #2
05. september 2011 af Numark (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Nogen der kan hjælpe mig med denne ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.