Matematik

Ligninger

05. september 2011 af Glans (Slettet) - Niveau: C-niveau

En der kan fortælle hvordan jeg løser denne ligning.?

2x-3=x+5


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Isoler x . Træk x fra på hver side, og læg 3 til på hver side.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2011 af Abbasdtu (Slettet)

2x=x+5+3

 

2x-x=8

 

x=8


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Saml alle led med x på én side og alle led med "rene" tal på den anden side.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2011 af Super Friis (Slettet)

Det første du gør, er at samle x'erne på samme side af lighedstegnet, dvs. at du i dette tilfælde trækker x fra på begge sider. Altså får du

2x - 3 - x = x + 5 -x

x - 3 = 5

 

Således fik du altså x - 3 = 5. Da lægger du blot tre til på begge sider, og du får


x - 3 + 3 = 5 +3

x = 8

 

Og x = 8 er dit facit


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2011 af Walras

Måske er der ikke så meget brug for en vejledning til at løse denne ligning, som der er brug for vejledning til at løse almindelige førstegradsligninger. Der findes 4 regneregler, som du skal kende

i) Du må lægge samme tal til på begge sider af lighedstegnet

ii) Du må trække samme tal fra på begge sider af lighedstegnet

iii) Du må gange med samme tal på begge sider af lighedstegnet

iv) Du må dividere samme tal til på begge sider af lighedstegnet

Regn nu som minimum 20 ligninger igennem, hvor du bruger regnereglerne og konkret skriver ned - for hver eneste operation - hvilken regel, du benytter. Hvis man ikke kan løse almindelige førstegradsligninger, kan man intet, og så må man øve.


Svar #6
05. september 2011 af Glans (Slettet)

Hva med 2-tallet?  hvor er det blevet af?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

2x  = x + x.

Så når du siger 2x - x, så siger du rent faktisk x + x - x , som som bekendt giver x.


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. september 2011 af Walras

Det er ikke blevet nogen steder af. Intet bliver bare væk i ligninger. Der benyttes regel ii), idet x trækkes fra på begge sider af lighedstegnet, hvormed 2x-x=x. 


Svar #9
05. september 2011 af Glans (Slettet)

Tusind tak for hjælpen allesammen, selvom jeg faktisk ikke forstår hvordan man kan sige 2x-x er det samme som  x+x-x. Hmm. Må kigge på det endnu mere, som Walras siger jeg må øve mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. september 2011 af Walras

Tænk på det som æbler. Hvis du har ét æble og lægger ét æble til, da har du to æbler. Matematisk kan det udtrykkes x+x=2x, hvor x er æblet. Du kan da fjerne et æble igen, så har du kun ét æble. Det kan vi udtrykke som 2x-x=x, hvor x stadig er æblet. 


Svar #11
05. september 2011 af Glans (Slettet)

Ahh, I got it..Dejligt!!  Tak, tak. i er søde.  kæmpe knus til jer!


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. september 2011 af Hansenhans123 (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.