Dansk

Dansk grammatik

06. september 2011 af dwag (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan bliver jeg bedre til dansk? Jeg synes, jeg er virkeligt dårligt til dansk. Hvornår skal der -t bag ved et ord?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2011 af Stygotius (Slettet)

..........bag ved hvilke ord ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Navneord? Fx løbet, huset...

Det ord du kan sætte et foran.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2011 af Stygotius (Slettet)

Hmm, -hvad så med   "et billede"  ???????


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2011 af xxsallyh (Slettet)

Ja det skal der også T foran. Det hedder jo billedet. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. september 2011 af Stygotius (Slettet)

he-he, det er vist en cirkelslutning

Der blev jo spurgt om hvornår der skal et t bagefter.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#5

Helt rigtigt :-)

Så må svaret være: #8

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. september 2011 af Stygotius (Slettet)

"ental " ???????????????????


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. september 2011 af Stygotius (Slettet)

Spørgeren tænker nok på et adverbium dannet af et adjektiv.


Svar #9
08. september 2011 af dwag (Slettet)

for exempel købt, rigtigt, dygtigt


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. september 2011 af Stygotius (Slettet)

t'et i "købt" ( i udsagnsord) er det  t  som man føjer til stammen (= navnemåde minus -e) for at danne en kort tillægsmåde.

"Han har ' købt ' - 'spist ' - ' læst '   -  ' rejst '  

t'et i ord som "rigtigt" og "dygtigt" føjer man til når  a) man vil danne et biord áf et tillægsord og b)  tillægsordet bruges til at beskrive et navneord i intetkøn (et t-ord) med   "En ny bil" men "et nyt hus"


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. september 2011 af Blomsthehe (Slettet)

en bil- bilen et hus- huset


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. september 2011 af Blomsthehe (Slettet)

.


Svar #13
13. september 2011 af dwag (Slettet)

Hvad er biord så?


Brugbart svar (0)

Svar #14
13. september 2011 af Stygotius (Slettet)

Det tager for lang tid at forklare det her. Det må du spørge din lærer om.


Brugbart svar (0)

Svar #15
13. september 2011 af Lagarde (Slettet)

13# Ord der beskriver

Tid

Sted

Grad

Måde

Den 14 juni=tid

Overfor=sted

Meget=grad

Hun synger godt  Godt=måde

Håber det er til at forstå.


Skriv et svar til: Dansk grammatik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.