Matematik

den komplekse eksponentialfunktion

06. september 2011 af arto460 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opfylder den vigtige regneregel for reelle potenser e^z * e^w = e^(z+w) Eller e^(z1 + z2+z3...zn) = e^z1 * e^z2 .. * e^zn og dersom z1 = z2 .. .= zn er (e^z*n) = (e^z)^n. Men det er vel kun når n er et naturligt tal, hvad med hvis n er et rationalt tal? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2011 af peter lind

Det gælder for alle tal.


Svar #2
06. september 2011 af arto460 (Slettet)

Okay, men der skal vel andet ræsonnement end ovenstående til for at vise dette?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2011 af peter lind

Det du angiver kan helt givet ikke bruges til at vise det. Man skal udvide potensbegrebet eller alternativt gå ind i definitionen af ez. Hvad  man skal gøre præcist er et spørgsmål om hvordan du har fåret defineret ez


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2011 af peter lind

ln((ez)k) = k*ln(ez) = k*z*ln(e) = ln(ek*z)


Skriv et svar til: den komplekse eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.