Matematik

sub. integral

06. september 2011 af Walsh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har følgende opg som jeg ikke helt kan huske hvordan løses der er et hav af dem så hvis nogen kan vise hvordan denne løses kan jeg sagtens løse resten har bare glemt det og vi har desværre ingen bøger i matematik (3g) pga skybrud -.-. 

3/x+4 dx.  t=x+4 t' er 1. Kan ik venligst hjælpe videre mange tak.

 

 

Mvh HK. tak på forhånd (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er jo altid godt med en "god" undskyldning, og det er godt, at det ikke altid er hunden, der har spist bøgerne.

Det må være ∫ 3/(x+4) dx . Benyt substitutionen t = x+4, dt = dx , og substituer tilbage igen efter integrationen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. september 2011 af peter lind

du må mene ∫3/(x+4) dx ellers giver substitutionen ingen mening. Der gælder så 3/(x+4) = 3/t og dx = dt. Det skal du så bare sætte ind i integralet.


Svar #3
06. september 2011 af Walsh (Slettet)

Hva f¨ck snakker du om Andersen11. Kig på mine andre indlæg har jeg nogensinde burgt undskyldninger nej. hvorfor skulle jeg så bruge det nu Freud? 

Syntes bare du skal gå ud af mit indlæg hvis du ik har noget relevant at sige. Kig på skolerne i Vanløse/ frederiksberg og fortæl mig at jeg lyver. 

Og nej det er ikke godt med en undskyldning. Tror du mon at det er for sjovt at vores blækregning er sat ind igennem google books uden licens værsgo: 

 

http://books.google.com/books?id=DcSfJiP-KjEC&printsec=frontcover&dq=mat+a3&hl=da&ei=nYBcTp7NL47vsgaRxb28Dw&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=2&ved=0CC4Q6AEwAQ#v=onepage&q&f=false

Kig hvad min lærer har skrevet på lectio ups :

Hej igen 3.x

Jeg har nu ændret i afleveringen - det er nogle opgaver der trods alt er mere rettet på det vi har lavet indtil nu.
Men nu må I tilgengæld finde opgaverne på nettet da I ikke har bogen.
Jeg håber det er i orden sådan, og beklager forvirringen.
Link til opgavebogen:
http://books.google.com/books?id=DcSfJiP-KjEC&printsec=frontcover&dq=mat+a3&hl=da&ei=nYBcTp7NL47vsgaRxb28Dw&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=2&ved=0CC4Q6AEwAQ#v=onepage&q&f=false
Hilsen Andreas

 

 

 

 


Svar #4
06. september 2011 af Walsh (Slettet)

Ja underskylder at jeg ikke brugte integrale tegnet min fejl :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det var nu manglende parenteser, at bemærkningerne i #1 og #2 gik på.

#3

Hele den svada har da intet med denne tråd at gøre. Dine undskyldninger har intet med opgaven at gøre. Desuden fik du jo hjælp til at komme videre med opgaven, så hvad brokker du dig over?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2011 af Stevenn (Slettet)

#4:

det var nok nærmere de manglende parenteser.

t = x+4

t' = dt/dx = 1 <=> dx = dt

∫ 3/(x+4) dx = ∫ 3/t dt = 3 ∫ 1/t dt = 3 ln(t)+C = 3 ln(x+4)+C


Svar #7
06. september 2011 af Walsh (Slettet)

det er ikke mig der kaster med mudder ;) 100 kr på, at du er venstre -mand.

Men har fået den nødvendige hjælp af Peter Lind. 

 

Tak :)


Skriv et svar til: sub. integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.