Matematik

ret linje planer

06. september 2011 af teamwork (Slettet)

hej

jeg sidder med en opgave hvor jeg i maple skal vise at 4 planer har en ret linje tilfælles.. nogen der kan hjælpe mig igang.. det er første gang jeg arbejder med maple.. og jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal gribe opgaven an


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2011 af NejTilSvampe

skriv eq1:=<equation1>  eq2:=  osv.

og så skriv

solve(eq1,eq2,eq3,eq4)

og se om du får en ligning i formen

y = ax +b

det er mit bud, men jeg er ikke sikker uden at se selve opgaven. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Bestem skæringlinien mellem planerne 1 og 2, og bestem skæringslinien mellem planerne 3 og 4, og vis, at de to skæringslinier er den samme linie.


Svar #3
06. september 2011 af teamwork (Slettet)

tak for svaret.. jeg vil lige prøve og se om jeg ka komme videre med det her


Svar #4
06. september 2011 af teamwork (Slettet)

# 2

skal jeg sætte dem lig med hinanden.. altså (1og 2) og ( 3og4)?


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Find skæringslinien mellem planerne 1 og 2; det er en ret linie L1, hvis de skærer hinanden.

Find dernæst skæringslinien mellem planerne 3 og 4; det er en anden ret linie L2, hvis de skærer hinanden.

Hvis linierne L1 og L2 er den samme linie, skærer alle fire planer jo hinanden i den linie.

Og omvendt kan man slutte, at hvis L1 og L2 ikke er den samme linie, har de fire planer ikke en fælles linie.


Svar #6
06. september 2011 af teamwork (Slettet)

#5 ved du om der er en måde at gøre det på i maple. opgaven SKAL løses gennem maple, og jeg kender ikke til programmet


Skriv et svar til: ret linje planer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.