Matematik

differenskvotienter

07. september 2011 af f3n3r (Slettet)

idet f(x) = ax^2+b skal f`(7) bestemmes ved hjælp af 3-trinsregelen. bestem derefter på samme måde f`(x0) ..
nogen der gider at hjælpe mig emd den ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

1)       Funktionstilvækst:  

           Δf = f(x + h) - f(x)

           a·(x + h)+ b - ax- b

           a·(x2 + h2 + 2xh) + b - ax- b

           ax2 + ah2 + 2xha + b - ax- b

           ah2 + 2xha

2)        Differenskvotient:

           Δf / h = (ah2 + 2xha) / h = ah + 2xa

3)        Differentialkvotient:

            f(x)  →  f '(x)    for h → 0

            ah + 2xa  →  2xa    for h → 0

Hermed har vi vha. tretrinsreglen bevist, at f '(x) = 2·a·x .


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. september 2011 af peter lind

Du skal finde (f(x+h)-f(x))/h sæt ind og brug reglen for kvadratet på en toleddet størrelse på det første led


Svar #3
07. september 2011 af f3n3r (Slettet)

jeg går død efter dette her ... " a(x+h)^2+b ......"


Svar #4
07. september 2011 af f3n3r (Slettet)

hvor har vi så bestem f`(7) ?
 


Skriv et svar til: differenskvotienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.