Matematik

Cm3 til liter

07. september 2011 af selmalyn (Slettet) - Niveau: 8. klasse

-En tagrende er 15m lang, den har en diameter på 16. Tagrndes ende er en halvcikel. Hvilket vil sige at højden er 8cm. Men hvor mange liter kan den rumme?

-Beregn en ny diameter for tagrende, så den kan rumme 117 liter?

På forhånd tak for hjælpen! :D

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Tagrenden har form som en halv cylinder, så

V = (1/2)·π·r2·h

Bestem r, så V = 117 L . Benyt, at 1 L = 1 dm3 = (10 cm)3


Skriv et svar til: Cm3 til liter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.