Matematik

Omregning fra dk til norske kroner?

07. september 2011 af Abauuz - Niveau: 10. klasse

Hej Sp.

Jeg har fået til opgave og omregne danske kr til norske kroner.

Beløb:

50 kr

75 kr 

100 kr

150 kr

200 kr

300 kr

500 kr

Hvor mange norske kroner kan jeg få for de beløb som er vist foroven? Hvis kursen er på norske kr. 92. Har prøvet diverse gange osv. Men fandt aldrig svaret.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2011 af SuneChr

At kursen er 92 vil sige, at 100 n.kr. = 92 d.kr. ⇒  1 d.kr. = 100 n.kr./92


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. september 2011 af Walras

Når du har en kurs på 92 kr imellem norske og danske kroner, vil det sige, at du kan få 100 norske kroner for 92 danske kroner. 

50 danske kroner / 100 * 92 norske kroner/danske kroner=46 norske kroner.

Sådan kan du fortsætte.


Svar #3
07. september 2011 af Abauuz

Er det her så rigtigt:

50 kr = 46 Norske Kr.

75 kr = 69 Norske kr.

100 kr = 92 Norske kr.

150 kr = 138 Norske kr.

200 kr = 184 Norske kr.

300 kr = 276 Norske kr.

500 kr = 460 Norske kr.

Men I sagde bare ''Du kan 100 Norske kroner for 92 danske kroner'' Så vil det jo sige, jeg bør få flere norske kroner end danske kr?

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. september 2011 af SuneChr

# 3 er heller ikke korrekt.  1 d.kr.  =  1,0870  n.kr.

Du har fået byttet n.kr. og d.kr. om i dine beregninger i # 3.


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. september 2011 af Walras

#3 Sorry. Det er, fordi #2 er noget vrøvl. Det skal naturligvis være

50 danske kroner * (100/92) norske kroner/danske kroner = 54,34 norske kroner

Beklager ulejligheden! 


Svar #6
07. september 2011 af Abauuz

50 kr = 54 Norskr kr.

75 kr = 81 Norske kr.

100 kr =  108 Norske kr.

200 kr =  217 Norske kr.

300 kr =  326 Norske kr.

500 kr = 543 Norske kr.

Er det korrekt nu?

Og tak for jeres svar!


Skriv et svar til: Omregning fra dk til norske kroner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.