Matematik

Hvordan gør jeg?

07. september 2011 af anonym000 - Niveau: A-niveau

Hej
jeg skal løse den her via nulreglen, men jeg ved ikke om jeg har gjort det helt rigtigt?
3x2+19x=-2x

Og så er der også en anden kig i PDF

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du omskriver således at

3x+ 21x = 0  ⇔  x(3x + 21) = 0 ,

hvoraf du ser at x = 0 og x = -7 er løsninger til ligningen.


Svar #2
07. september 2011 af anonym000

#1 og du kan ikke gøre sådan: 3x2 + 21x=0 , derefter sætte udenforparentes 3x(x+7)  ..?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Jo, det kan du også - resultatet er det samme, nemlig som angivet i #1.


Svar #4
07. september 2011 af anonym000

okay.
men hvad med den opgave jeg har lagt som pdf? kan du finde af den?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Ja, det kan jeg godt. Vi isolerer x på følgende måde:

(4x - 6) / 3 = (-5x - 10) / 2  ⇔  8x - 12 = -15x - 30  ⇔  23x = -18  ⇔  x = -18/23 = -0,78


Svar #6
07. september 2011 af anonym000

okay, tak

- - -

...............


Skriv et svar til: Hvordan gør jeg?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.