Matematik

Trekant med vinkler

07. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Hej

1.Hvordan udregner man vinklerne i en trekant hvis A(-2,2), B(8,-2) og C(4,6)?

2.Hvordan finder man koordinaterne til disse siders punkter i trekanten?

3. Hvordan udregner man medianernes længder?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

1. Beregn vinklerne mellem vektorerne AB og AC , BA og BC, og CA og CB .

2. Spørgsmålet giver ingen mening. Mener du midtpunkter? Koordinaterne for midtpunktet af siden AB er middelværdien af koordinaterne for A og B.

3. Beregn medianernes fodpunkter, og beregn så længderne af hver median.


Svar #2
07. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

*disse siders MIDTpunkter.. beklager fejlen. 

Ja, men hvordan beregner man vinklerne mellem vektorerne? :) Jeg prøver selv at lære det for min lærer forklarer det ikke ordenligt. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Vinklen v mellem to vektorer a og b er bestemt ved

cos(v) = (ab) / (|a||b|)

Den formel må også stå i din bog.


Svar #4
07. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

#3: Kan du ikke lave et eksempel ved at udregne en af længderne .. så vil jeg prøve med de andre..


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Start nu med at bestemme vektorerne, der beskriver trekantens tre sider. Beregningen af længden af en vektor er blot en anvendelse af Pythagoras.


Svar #6
08. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Jeg kan godt beregne længderne men hvordan finder jeg medianerne? 

fx AB= √((-2-8)^2+(2+2)^2)= 10,77

Hvad gør jeg så nu?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

For at finde længden af medianen mc bestemmes først midtpunktet MAB af siden AB . Medianens længde er så længden af vektoren CMAB , altså

mc = |CMAB|


Svar #8
08. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

M(AB)= 3,0 

så mc = √((-2-2)^2+(3,0)^2)= 5 


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det er helt vildt. Du skal finde længden af vektoren CMAB, se #7. Det er punktet C, du skal have fat i, ikke punktet A, og du roder rundt med 1.- og 2.-koordinaterne i Pythagoras' længdeformel for vektorer. Lad være med at sjuske med notationen, for det bliver umuligt at forstå, hvad du mener.


Svar #10
08. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

har fået mc til 6,08


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Du skal angive den eksakte værdi og så eventuelt en tilnærmet decimaltalsværdi. Den tilnærmede værdi er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. september 2011 af Krabasken (Slettet)

Her er en facitliste, så du kan kontrollere dine udregninger:

 

1).)  Cos-relationerne   A = 55,49º     B = 41,63º     C = 82,88º

 

2.) Gennemsnittet af hhv. x-koordinaterne og y-koordinaterne i endepunkterne

 

Ma = (6,2)     Mb = (1,4)     Mc = (3,0)

 

3.  Pythagoras   ma = 8,94     mb = 7,21     mc = 10,77 


Skriv et svar til: Trekant med vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.