Matematik

LIGNINGER!

08. september 2011 af nonoo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan hjælp mig med at løse disse ligninger.....Jeg er LOST

5(x+1)-3(x-2)=13 har løsning x=1

Ligningen 9(2-x)+5=2(2x+7)-10x har løsning x=9

ligningen 4x+5=2(3+x)-1 har løsning x=0

Mit problem er at jeg ikke kan få den rigtig resultat


Svar #1
08. september 2011 af nonoo (Slettet)

Og opgaven går ud på at eftervise at facit er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2011 af njepsen (Slettet)

Når de står uden for parentes er det blot at gange dem ud:

5(x+1)-3(x-2)=13
Bemærk at jeg ændre fortegnet da det er en minus parentes!
5*x+5-3*x+6 = 13

Ryk 5 + 6 over på højre side:
5x-3x=2
2x=2
x=1

9(2-x)+5=2(2x+7)-10x

18-9x+5=4x+14-10x
18+5-14=9x+4x-10x
9=3x
x =3
Forstår jeg ikke helt.. Måske forkert facit der er givet?

4x+5=2(3+x)-1
4x+5=6+2x-1
2x=0
x=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2011 af baaby (Slettet)

vil du ikke lige tjekke din indbakke?:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2011 af mette48 (Slettet)

Tja, hvis opgaven går ud på at vise at facit er korrekt må der være nogle der ikke har læst opgaven ordentligt

5(x+1)-3(x-2)=13 har løsning x=1

De to udtryk på hver sin side af = behandles hver for sig.

1 sættes ind i stedet for x

venstre side

5(1+1)-3(1-2)  =               indholdet i () regnes ud først

5*2-3*(-1) =

10-(-3) =

10+3 = 13

højre side

13

på begge sider giver 13             når de 2 resultater er ens er løsningen du indsatte rigtig

----------------------------------------


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2011 af mette48 (Slettet)

9(2-x)+5=2(2x+7)-10x har løsning x=9

venstre side

9(2-9)+5 regn ( ) ud først

højre side

2(2*9+7)          gang 2*9 først og regn så ( ) ud

Se efter om du får samme resultat på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2011 af baaby (Slettet)

undskyld hvem har ret mette88 eller njepsen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2011 af mette48 (Slettet)

#6

#0-1    skriver:

Og opgaven går ud på at eftervise at facit er korrekt.

hvilket jeg så har gjort. Dette kaldes også "at gøre prøve".

Prøven viser at resultatet i 2. ligning er forkert, hvilket jeg regnede med at #1 selv ville opdage, når der blev regnet ud fordi resultatet ikke er det samme på begge sider.

njepsen har vist hvordan man løser ligningerne og en prøve med njepsens resultat giver samme resultat på begge sider, prøven stemmer altså og resultatet er rigtigt.

 

 

 

 


Skriv et svar til: LIGNINGER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.