Matematik

1118* Løs følgende ligninger

09. september 2011 af martinbollerup (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med min matematik aflevering, og er kørt lidt død i nogle delopgaver.

 

1. lnx+ ln?(x+2)=3*ln2

 

2. log?(3-x)-logx=-2

 

3. log?(1+1/x)+log?(x+4)=0

 

4. ln?(x-1)-2lnx=3

 

De skal udregnes uden brug af cas.
Håber der måske er nogen derude der ønsker at hjælpe! :-)


Svar #1
09. september 2011 af martinbollerup (Slettet)

Tag jer ikke af spørgsmålstegnene efter ln, og log til at starte med - ved ikke lige hvorfor de er der. Men der skal ikke stå noget der hvor spørgsmålstegnet står :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2011 af NejTilSvampe

1.   brug at  log(a) + log(b) = log(a*b)

du får da 

ln(x*(x+2)) = 3ln(2) 

benyt så den naturlige eksponential funktion på begge sider af lighedstegnet for at opløse logaritmerne.

2.  På samme måde brug at log(a) - log(b) = log(a/b)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2011 af mette48 (Slettet)

Den ene opgave blev løst i går, find den med søgefunktionen

Brug regneregelerne for ln

 


Svar #4
11. september 2011 af martinbollerup (Slettet)

Tak for svarene, men vil du ikke prøve at vise mig et eksempel på hvordan du benytter den naturlige eksponential funktion i 1'eren? Det er sikkert meget enkelt, og sikkert et halvdumt spørgsmål - men er ikke den skarpeste til Matematik, så ville være rart med et lidt klarer hint. Ville være super hvis du gad :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2011 af mette48 (Slettet)

1' er løst i en anden tråd. brug søgefunktionen


Skriv et svar til: 1118* Løs følgende ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.