Kemi

Hjælp, ligevægtskonstant

09. september 2011 af Korkproppen (Slettet)

Jeg skal finde en ligevægtskonstant, med formlen:

ln(-ΔGº/RT)

Jeg har værdierne:

ΔGº = 340 kJ

R = 8,314 J mol^-1 K^-1

T = 298 K

Jeg taster og taster på den lommeregner, men den viser mig DOMAIN ERROR. Jeg aner ikke hvorfor! hjælp!

Jeg har også prøvet at lave ΔGº om i J. Intet hjælper.


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. september 2011 af exutu (Slettet)

Det er fordi formlen hedder:

K=e(-ΔG/(RT))


Brugbart svar (2)

Svar #2
09. september 2011 af exutu (Slettet)

og som du selv skriver du har prøvet: Husk at omregne delta G til J eller gaskonstanten til kJ


Svar #3
09. september 2011 af Korkproppen (Slettet)

Tusind tusind tak <3


Skriv et svar til: Hjælp, ligevægtskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.