Matematik

ligninger

10. september 2011 af vestergaad (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej :)

er der nogle som kan hjælpe mig med at løse den her ligning?

4(4x + 3) – 6(x + 3) = 18 – x

jeg har fået den til x = 3

men er ret sikker på at der er forkert, er der måske en som vil regne efter?

på forhånd tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Vi løser ligningen

4(4x + 3) – 6(x + 3) = 18 – x

16x + 12 - 6x - 18 = 18 - x

10x - 6 = 18 - x

11x = 24

x = 24/11


Svar #2
10. september 2011 af vestergaad (Slettet)

tak for hjælpen, kan godt se hvor jeg har lavet fejlen nu :)


Svar #3
10. september 2011 af vestergaad (Slettet)

kan du måske også hjælpe mig med den her?

2(x – 1) + 3(x-2) = 5 – 3(x + 1)

har prøvet at regne den ud mange gange, men får det ikke til det rigtig :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Vi ganger ind og isolerer således

2(x – 1) + 3(x-2) = 5 – 3(x + 1)

2x - 2 + 3x - 6 = 5 - 3x - 3

5x - 8 = 2 - 3x

8x = 10

x = 10/8 = 5/4


Svar #5
10. september 2011 af vestergaad (Slettet)

super, mange tak!


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.