Matematik

differentialregning

10. september 2011 af Kristina0 (Slettet)

b) Undersøg, om grafen for g(x) = (x+1)/(x+2)  har en vandret tangent.

hvordan gøre man det ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Når du undersøger om funktionen g(x) har en vandret tangent, forsøger du at finde en løsning til ligningen

g'(x) = 0 .


Svar #2
10. september 2011 af Kristina0 (Slettet)

jeg er lige begyndt med at lærer differentialregning, kunne du forklar mig vhrodan man løser g'(x)= 0 .


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Du benytter reglen for differentiation af en kvotient, således at

g'(x) = 1 / (x + 2)2


Svar #4
10. september 2011 af Kristina0 (Slettet)

indsætter jeg så 0 på x's plads.


Svar #5
10. september 2011 af Kristina0 (Slettet)

nej undskyld på y's plads og dernæst solver x.


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Ja, løs nu g'(x) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2011 af mathon

 

                            g '(x) = 1/(x+2)2

undersøg om
                            g '(x) = 0 = 1/(x+2)        har løsninger      for x ≠ -2

                            hvilket ikke er tilfældet, da

                           1/(x+2)2 > 0 for ∀x∈R\{-2}

g(x) har således ingen vandret tangent


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.