Matematik

differentialregning

10. september 2011 af Kristina0 (Slettet)

1/x*d/d(x)*(x3)

er der nogen der kan hjælpe mig med den opgave, jeg har beregnet det således men får forkert facit.

-1/x2*3x2 =-3x2/x2

håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2011 af peter lind

Du skal ikke differentiere 1/x. Den del skal blot stå uændret


Svar #2
10. september 2011 af Kristina0 (Slettet)

hvorfor er der ikke en regneregel der siger

1/x =-1/x2

?????


Svar #3
10. september 2011 af Kristina0 (Slettet)

og hvad med d/d(x) , skal jeg bare glemme den : )


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2011 af mathon

1/x*d/d(x)*(x3)

          betyder
                                    (1/x)
· (x3) '  =  (1/x) ·(3x2) = 3x             for x ≠ 0
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2011 af AskTheAfghan

#0 - Mente du den her ...?

               ... det er det samme som ...


Svar #6
10. september 2011 af Kristina0 (Slettet)

ok takker. :)


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.